Ysivitosille voitto ja tappio

11.1.2009

Kevätkauden ensimmäiset välisarjan pelit pelattiin Ruskeasuon ArenaCenterissä ja vastaan asettuivat kilpasarjasta pudonneet Kirkkonnummen Rangers sekä Grifk. Tuloksena 5-3 voitto Rangersistä, sekä 10-1 tappio Grifkille.

Ensimmäinen peli pelattiin Kirkkonummen Rangersia vastaan ja peliin lähdettiin viidellä pakilla sekä kolmella hyökkäyskentällä. Ensimmäinen erä oli melko sekavaa peliä kummaltakin joukkueelta ja summerin soitua erän loppumisen merkiksi, oli taululla lukemat 1-1. Toiseen erään lähdettiin jo hiukan heränneenä ja ajassa 16.07 Thomas laittoi pallon reppuun. Vaihtopenkillä ei kissaa ehditty sanoa, kun pallo oli jo toistamiseen maalissa ajassa 16.34, toimittajana Hampus. Tämän jälkeen peli alkoi sujua ja LaPa hallitsi peliä loppuun asti. Tuloksena ansaittu 5-3 voitto.

Seuraavassa pelissä vastassa oli astetta kovempi Grifk. LaPa pysyi ensimmäisen erän melko hyvin kyydissä mukana ja ajoittain saatiin luotua maalipaikkojakin. Vastustaja kuitenkin rankaisi LaPan virheistä ja ensimmäisen erän jälkeen taululla oli lukemat 2-0 Grifkin hyväksi. Toisessa erässä vastustaja nosti karvaustaan, jolloin LaPan pakka alkoi hajota. Palloa ei saatu tarpeeksi nopeasti liikkeelle ja avaukset olivat "toivotaantoivotaan"-tyylisiä roiskauksia hyökkääjille. Tämän lisäksi sorruttiin turhaan jäähyilyyn ja peli alkoi olla tältä erää taputeltu. Ketjuvaihdoksia kuitenkin kokeiltiin ja peluuttaminen tiivistettiin kahteen ketjuun. Tämä ei kuitenkaan johtanut toivottuun tulokseen ja lopputuloksena karu 10-1 tappio.

Ensimmäisen tappion myötä paljastuivat myös asiat, joissa LaPalla on parannettavaa: kentällä juostaan ja annetaan 110% itsestään(!), hyökkäyksen jälkeen pitää juosta alas puolustuksen avuksi, hyökkääjien sijoittuminen/paikanhaku avauksessa, vaihtopenkillä turha mussutus tuomaroinnin tasosta yms. pois jne. Tämän lisäksi valmennusjohto toivoo parempaa keskittymistä treeneissä ( höpinät ja pelleily pois).

Melko rankkaa tekstiä, mutta syyskaudella kehuttiinkin jo koko kauden edestä :D. Peleissä esilletulleisiin heikkouksiin pyritään keskittymään tulevissa treeneissä (alkaen huomenna 11.1), ole paikalla!