Miehillä kevätkierroksen ensimmäiset ottelut takana.

17.1.2009

Ensimmäisessä tasaisessa ottelussa Vantsa oli parempi maalein 3-1. Toisessa ottelussa ECG kaatui vahvalla esityksellä maalein 4-0.

Ensimmäisessä ottelussa joukkueet aloittivat  täysin erilaisilla taktiikoilla. VantSa karvasi syvältä, kun taas me vain hieman puolen kentän päältä. Alussa VantSan karvaus purikin, emmekä päässeet omasta päädystä ylös ainakaan helpolla. Alku menikin VantSan hallitessa palloa.

Ottelu oli pääpiirteittäin tasainen, mutta Vantsa rokotti kahdesti  puolustuspään virheistämme. Ainokaisemme syntyi, kun Lari levitti poikki kentän Sammylle, jonka laukauksen maalivahti vielä pystyi torjumaan, mutta torjunnan jälkeen Kuicka sai laittaa reboundin tyhjiin.

Kolmannen erän loppua kohden peli alkoi 2-1 tappiotilanteessa kääntyä vastustajan väsyessä meille. Jäähyilimme kuitenkin itsemme ulos voittotaistelusta. 3-1 tuli vastustajan 4-3 ylivoimalla vapaalyönnistä. Tämän jälkeen meillä oli vielä 4-4 miehityksellä muutamia paikkoja, mutta palloa ei enää saatu vastustajan maalivahdin taakse.

Toiseen otteluun lähdimme samalla taktiikalla kuin ensimmäiseenkin. Karvauksessa ei lähdetty korkealle höntyilemään, vaan oma pääty tukittiin järjestelmällisesti. Tämä matala karvaus toimi kuten pitikin, ja vastustaja ei päässyt helposti tekopaikoille. Saimme myös tärkeän ensimmäisen malin ottelussa, joten ottelu alkoi kääntyä meille jo varsin aikaisessa vaiheessa.

Toisessa erässä vastustajalla oli mahdollisuudet päästä peliin mukaan, kun ylimääräinen huutelumme johti siihen, että vihellykset alkovat suosia vastustajaa ja meille tuli jäähypenkki tutuksi. Tästä tilanteessa kuitenkin selvittiin loistavan alivoimapelin ja asenteen ansiosta. Vastustaja jaksoi myös ajoittain karvata hieman aktiivisemmin, mutta nämä tilanteet jäivät sen verran harvinaisiksi, ettei niistä syntynyt suurta ongelmaa.

Kolmannessa erässä selvitimme vielä viiden minuutin alivoiman ja veimme lopulta selkeän 4-0 voiton Larin ja Kuitusen tehdessä kaksi maalia mieheen. Syöttäjinä kunnostautuivat Lasse, JukkaP ja Laku. Turnaukseen voidaan olla tyytyväisiä. Sarjataulukossa tilanne näyttänee tämän kierroksen jälkeen kärjen osalta siltä, että VantSa karkaa, KD ja LaPa keikkuvat perässä tasapisteissä ja ECG pisteen päässä perässä.