LaPa Edustus: Kauden toiseksi viimeinen turnaus takana

15.3.2011

LaPa lähti kauden toiseksi viimeiseen turnaukseen lohkon neljänneltä paikalta vain pisteen kärkeä perässä.

Kärjen osalta uskomattoman tasaisessa lohkossa pelaava LaPa Edustus oli ennen pelejä 15. ja 16. lohkon neljäntenä, mutta vain pisteen perässä kärkeä. Edustus voitti ensimmäisen ja hävisi toisen pelinsä ja on nyt lohkon viidentenä. Matkaa kärkeen on kuitenkin vain kaksi pistettä, kun kaksi ottelua on pelaamatta.

Ensimmäisessä pelissä kohtasimme häntäpään joukkue Ylhäksen. Vastustaja oli alussa terävämpi. Puolen minuutin kohdalla Ylhäs karvasi pallon LaPa maalin takana, syöttö maalin eteen ja 1-0. Toinen maali tuli pomppivalla laukauksella keskiviivan tuntumasta jo ennen erän puoliväliä.

Edustus heräsi peliin mukaan ensimmäisen erän viimeisellä minuutilla. Ensin Hiski viritteli laukauksensa kuntoon ja kavensi pelin kauden ensimmäisellä maalillaan. 40 sekuntia myöhemmin, 7 sekuntia ennen erän loppua Justus osui maaliin maalinedustalta. Erätauolle mentiin 2-2 tasatilanteessa.

Ylhäs ei ollut kovinkaan vaarallinen toisessa ja kolmannessa erässä. LaPan rutiini takasi 4-2 voiton Sammyn ja Tuomaksen maaleilla. Ylhäksen peli saatiin auki luomalla tilaa laitoihin ja avaamalla laitojapitkin vastustajan alueelle.

Toisessa ottelussa vastassa oli sarjakakkonen Hämäys. Intensiteetiltään todella viihdyttävässä ottelussa jäätiin 0-1 tulokseen Hämäyksen viedessä pisteet mukanaan. Molemmilla joukkueilla oli paikkoja maalintekoon. Ottelun ainokainen syntyi ensimmäisen erän loppupuolella, kun Hämäys ylitti keskialueen vauhdilla keskeltä. Tilanne päättyi nopeeaan läpiajoon, jossa hyökkääjä kiersi vastaantulleen Villen LaPa maalilla.

LaPan takaa-ajoa hankaloittivat kolmannen erän alkupuolella tulleet kolme peräkkäistä kaksiminuuttista. Jäähyt vihellettiin seuraavasti 29.00-31.00-33.24. Olimme siis alivoimalla lähes yhtäjaksoisesti 6 minuuttia.

Hämäys käytti aikalisänsä ajassa 39.48 ja LaPa 43.37 ennen hyökkäyspään vapaalyöntiä maalin edustalta. Aikalisä, vapaalyönti ja maalivahdin vaihtaminen kuudenteen kenttäpelaajan eivät auttaneet. Hämäyksen maalivahdille siis salibandyssä harvinainen nollapeli. Ilmeisesti tiukan väännön uuvuttamana Hämäys hävisi myöhemmin toisen ottelunsa 12-0.